Фондација Босана недавно је расписала конкурс за додјелу стипендија студентима државних факултета у Босни и Херцеговини, за академску 2021/2022. годину.

Данас је из ове фондације саопштено како је на овогодишњи конкурс пристигло укупно 125 апликација.

– Ми у Босани кажемо #EducationChangesEverything и заиста је тако! Мисија америчке Фондације Босана је да помогне младим људима Босне и Херцеговине који желе да се школују, уче, надограђују, да би изградили бољу будућност за све у БИХ! Босана је за 10 година постојања пружила стипендије за 138 студената/ица и ми смо јако поносни на све њих, поручују из Фондације.

Сам процес одабира добитника стипендије изгледа овако:

– од пристиглих апликација, комисија предлаже 20 најбољих,

– Босана тим контактира све одабране кандидате,

– интервју са кандидатима,

– након 15. септембра објављују се добитници Босана стипендије.

Путем свог LinkedIn налога изразили су радост што ће ускоро упознати одабране кандидате, те се захваљују свим апликантима на интересовању и учешћу у конкурсу.

Фондација Босана је непрофитна организација, са сједиштем у Лос Анђелесу, основана од стране младих професионалаца БиХ поријекла. Фондација ради на оснаживању маргинализираних младих људи нудећи им приступ образовању и професионалном развоју. Оснивачица је Сенита Слипац Каламујић, инспирисана начином размишљања дјеце у Дому за дјецу без родитељског старања у Зеници.

До сада су кроз своје активности, за стипендирање студената прикупили преко 1,2 милиона америчких долара, од стране преко 2.000 донатора. Промијенили су 138 живота, а тренутно стипендирају 49 студената.

Извор: Moja BiH