“Мерхамет” Њемачке је и ове године, посредством донатора у тој земљи, босанскохерцеговачке дијаспоре али и Нијемаца који подржавају рад ове хуманитарне организације, прикупио знатна средства намијењена социјално угроженим грађанима Босне и Херцеговине. Од појаве пандемије Ковид-19 до данас, “Мерхамет” Њемачке је матичној организацији ХО “Мерхамет” МДД дозначио 27.000 еура (близу 54.000 КМ) за поменуте намјене.

Од тих средстава, до сада је купљено 1.640 прехрамбених породичних пакета који су, посредством “Мерхаметових” регионалних одбора подијељени социјално угроженим породицама широм БиХ свих националности.

Поводом католичког Ускрса, ХО „Мерхамет“ МДД подијелио је 300 прехрамбених пакета хрватским породицама у Сарајеву, Тузли, Травнику, Мостару Маглају и Горажду, а и поводом православног Васкрса је подјељено 200 пакета српским породицама, пакете су добиле социјално угрожене породице православне вјероисповијести у Сарајеву, Маглају, Травнику, Тузли, Горажду и Зеници.

Од укупног износа који је обезбиједио “Мерхамет” Њемачке, 7.000 еура намијењено је за припрему 2.700 ифтара за социјално угрожене старе, болесне и изнемогле особе широм БиХ. Те ифтаре “Мерхаметови” регионални одбори припремају у својим јавним кухињама и достављају на кућне адресе поменутих категорија становништва.

– Одзив донатора у Њемачкој је већи него икад до сада. “Мерхамет” Њемачке је прикупио још 15.000 еура, па ће и тај новац бити утрошен за припрему ифтара и куповину прехрамбених пакета, односно помоћ сиромашним фамилијама и постачима у другој половини мјесеца рамазана, казао је предсједник “Мерхамета” Њемачке Недим Кадирић.

Предсједник ХО „Мерхамет“ МДД Кенан Врбањац захвалио се “Мерхамету” Њемачке и његовом предсједнику Недиму Кадирићу на изузетним активностима и на значајној помоћи за социјално угрожене породице у БиХ свих националности.

– Задовољство је утолико веће што је “Мерхамет” обрадовао бројне породице у нашој земљи у стању социјалне потребе и то поводом њихових вјерских празника. Католичким породицама уручили смо помоћ за Ускрс, православним за Васкрс, док су муслиманима обезбијеђени рамазански пакети и ифтари, као и прехрамбени бајрамски пакети. То је још једна потврда да је „Мерхамет“ отворена хуманитарна организација која помаже свима, без обзира на вјеру и нацију. “Мерхамет” Њемачке је и ове године одрадио велики и значајан посао, на чему смо им захвални. Поносни смо што су дио наше велике “Мерхаметове” породице, казао је Врбањац, саопштава Служба за односе с јавношћу ХО “Мерхамет” МДД.

Извор: Моја БиХ