У уторак, 16.11. одржан је првијенац завидовићког меетуп-а.

На самом почетку, представник и-дијаспоре упознао је присутне са организацијом, активностима и виђењу дијаспоре. Након уводног излагања и представљања присутних, ријеч је прузела представница и- дијаспоре из Кладња. Она је са присутнима подијелила искуства о томе како мапирати дијаспору, те о успостављања заједнице у својој општини, а затим је ријеч узела представница градске управеЏералдина Миличевић која је присутнима дала информације о томе шта је урађено по питању завидовићке дијаспоре.

Сваки меетуп је прича за себе и сваки је посебан. На сваком се, ипак, пробуде и емоције представника дијаспоре који се налазе широм свијета. На овом меетупу представила се и Завидовићанка која се још као дијете, давне 1987. године, одселила у Швицарску. Поред тих људских емоција, за сваки меетуп, па тако и овај завидовићки првјенац, карактеристичне су и идеје до којих се дође.

Договорено је да ће у фокусу будућих Завидовићи Меетупа бити: еко туризам, ИТ, мала и средња предузећа, размјена роба и добара са другим државама, као и подршка образовању кроз једну локалну фондацију. Миличевић је истакла да општина Завидовићи свим својим капацитетима стоји иза ове приче, те како имамо подршку и самог општинског начелника.

Наредни Завидовићи Меетуп биће на тему “Еко туризам и Тајан као заштићено подручје”. Резервисан је за крај децембра, а о свим детаљнијим информацијама бићете благовремено обавјештени.

Извор: i-platform.ch