Пред сами крај радне седмице, тачније 15. априла ове године, у организацији и-платформе и Града Живинице, организовано је још једно дружење Живиничана, у склопу пројекта “Живинице Меет Уп”.

Након почетног поздрава учесника, прилику да се упозна с његовим ликом и дјелом добио је цијењени господин Дарко Симичевић, инжињер електротехнике и власник компаније која се бави сајбер сигурношћу и ИТ сектором. Господин Симичевић изразио је жељу за професионалном сарадњом са младим људима из Живиница, који су се, на неки начин, окушали у ИТ сектору, у овој перспективној и растућој индустрији. С тим у вези, закључено је да је за почетак, врло могуће, организовати одређене радионице или семинаре за младе.

Но, прије него што смо чули овај приједлог, госпођа Вилдана Басут обратила се присутнима, истакнувши да је приједлог заједничког пројекта туристичке понуде Града Живиница и сусједних општина које окружују планину Коњух и околна одмаралишта, потенцијално занимљив домаћим и страним туриста. Но, нагласак је стављен на туристичку понуду која би била посебно занимљива грађанима и тржишту Републике Турске.

Ипак, нагласак овог Меет Уп – а био је на иницијативи којом би се одличан простор у БКЦ Живинице пренамјенио у сврху отварања првог Омладинског Центра и Хуб простора за младе умјетнике из различитих бранши и младих ИТ стручњака и потенцијалних старт – уп идеја које се могу реализовати у сарадњи са Градским Центром за бизнис и осталим субјектима укљученим у проналажење најбољих рјешења те начина за покретање властитог старт – уп бизниса. Предложено је и финансирање путем crowdfunding кампање коју и-платформа може омогућити и поставити на We make it platformi у Швајцарској.

Додајмо и да су покренуте припреме за пројекат постављања Зида за спортску олимпијску дисциплину, а који ће бити смјештен поред Љетне позорнице у близини БКЦ Живинице.

Као што се види из приложеног, прегршт конструктивних идеја налази се у главама бројних Живиничана који су раштркани по свјетским адресама. Ипак, то их, бар емотивно, не удаљава од њихово, стога су, приједлозима, а касније и могућим инвестицијама, итекако вољни помоћи својим суграђанима и млађим нараштајима. Наравно, бројни приједлози, врло вјероватно, остали би записани далеко од Живиница да није напорног рада представника и-платформе и Града Живинице. Захваљујући свима нама, будућност овог босанскохерцеговачког градића, из мјесеца у мјесец, све је свјетлија.

Својим присуством и идејама, учините ову причу још потпунијом. Видимо се идући мјесец!

Преузето: i-platform.ch