Јубиларни десети по реду Balkan Soccer Camp бит ће одржан од 17. до 20. јуна 2021. у Лоуисвилле – Кентуцкy. Као и сваки пут до сада организатор кампа из Денвера се потрудио и обезбједио изванредне услове за одржавање ове престижне спортске манифестације. Резервисани су перфектни спортски терени који ће пружити максималне услове учесницима.

Овај пут специјални гост кампа је бивши легендарни фудбалер и тренер ФК Сарајево Зијад Швракић који ће на терену директно преносити своје богато тренерско искуство младим талентима. Поред њега стручни тим US Soccer Education, чинит ће уходана екипа тренера Ерик Френч, Слободан Чобо Јањуш, Мурат Алибашић, Фахрудин Шехић, Семјон Милошевић и Омер Хаџић.

На Balkan Soccer Campu Зијадово ће искуство итекако доћи до изражаја и засигурно сви учесници ће имати велики бенефит од њега и његових колега из стручног штаба кампа. У разговору за БХДИНФОДЕСК, Швракић је појаснио каква су његова оцекивања од кампа:

“Радујем се учешћу на „Balkan Soccer Camp Louisville“ гдје ћу се по први пута упознати с радом америчких академија и школа фудбала како би нашој дјеци с оне стране Атлантика пренио своја фудбалска знања која сам деценијама стицао током успјешне играчке а касније и тренерске каријере. Већ сам имао прилику учествовати на кампу у режији истог организатора у Вогошћи гдје сам заиста уживао у раду с нашом талентованом дјецом, увјерио се да међу њима има много квалитетних играча којима, уз велики рад и труд, предстоје успјешне фудбалске каријере.

Чињеница да су неки играчи с којима сам имао прилику сарађивати у Вогошћи у међувремену постали и репрезентативци наше земље довољан је доказ да је наша дијаспора непресушан извор фудбалских талената које само треба препознати и избрусити.

На кампу ће се радити са свим узрастима, тако да се на њега могу пријавити дјечаци и дјевојчице (У/9/15) те фудбалери и фудбалерке свих старосних група (У/15/21/+). Судионици кампа ће имати шансу да прођу кроз комплетан процес опће спортске и врхунске ногометне едукације.

Учесници кампа, бит ће скенирани формалним параметрима током пробних утакмица и тренинга, све по методама које се примјењују у раду свих модерних фудбалских клубова.

Да кампови USSE имају своју сврху показује чињеница да је захваљујући њима преко тридесет талентованих босанскохерцеговачких фудбалера из Америке већ обукло дрес неке од омладинских селекција Босне и Херцеговине.

До сада се за камп пријавило 70 младих фудбалера босанскохерцеговачких коријена, они који то још нису стигли урадити, званичну пријаву за учешће на кампу могу извршити на веб страници US Soccer Education http://ussoccereducation.com/.

Припремио: Намик Алимајсторовић

Извор: BHDINFODESK