Др. Младен Милићевић, истакнути композитор и професор настањен у Лос Ангелесу, ангажован је на преносу знања на Академију сценских умјетности Универзитета у Сарајеву у оквиру пројекта „Дијаспора за развој“ (Д4Д) – пројекта Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине и Владе Швицарске, у партнерству са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП) и Међународном организацијом за миграције (ИОМ).

Ангажман др. Милићевића је започео 9. марта приказивањем документарног филма „Амерички побуњеници на Куби“ на Отвореној сцени Обала за који је Милићевић креирао музику, а трајаће 2 седмице током којих ће овај врхунски композитор студентима и колегама пренијети своја знања и искуства у области снимања и дизајна звука на филму и телевизији и у области филмске музике и телевизије.

Током овог периода, др. Милићевић ће упутити студенте у праксе из наведене области које одговарају стандардима и искуствима универзитетског образовања у САД-у, донијети практична знања из области технологије везане уз област, унаприједити капацитете бх. студената у области сценских умјетности на интернационалном професионалном тржишту, подијелити стручна и умјетничка искуства с колегама млађе генерације, те успоставити односе сарадње са колегама и студентима у БиХ који ће се даље развијати.

Др. Милићевић каже да је пренос знања у оквиру пројекта ”Дијаспора за развој” прва прилика којом може организовано подијели своје вишедеценијско искуство умјетника, експерта и универзитетског професора који дјелује у срцу свјетске филмске и телевизијске индустрије, те да на овај начин поновно постане дијелом стручне и умјетничке заједнице у БиХ. ”Желим да овим ангажманом дам значајан допринос развоју бх. академских и умјетничких потенцијала, будући да је моја област високо дефицитарна у БиХ, и да помогнем креирању будућих кадрова који би ову област самостално водили на УНСА, и посебно на Академији сценских умјетности која је институција високих резултата и угледа, али недовољних ресурса.”

Др. Младен Милићевић је професор на одјелу за Реcорdинг Aртс на Универзитету Loyola Marymount у Лос Анђелесу. Протеклих 11 година био је шеф Одјела Recording Arts, да би 2019.  одступио с те позиције и постао први професор на Универзитету Лоyола Марyмоунт који предаје 100% онлине наставу. Примарни образовни ангажман др. Милићевића је сада усредотоčен на онлине предавања. Његови академски интереси су интердисциплинарни те је излагао на разним међународним конференцијама у широком распону тема попут музике, филма, естетике, семиологије, социологије, образовања, умјетне интелигенције, религије и културолошких студија. Младен Милићевић је дипломирао 1982. композицију и магистрирао 1986. композицију и мултимедијалне умјетности на Музиčкој академији у Сарајеву у класи професора Јосипа Магдића. Године 1986. је дошао у Сједињене Америчке Државе на студиј код Алвина Луциера на Универзитету Wesleyan u Connecticutu гдје је магистрирао експерименталну глазбену композицију 1988. На Универзитету у Миамију на Флориди, Младен Милићевић је докторирао композицију 1991. године, студирајући код професора Денниса Кама. Неколико љета такођер је провео студирајући с Michaelom Czajkowskim у љетној школи музике у Аспену, Kолорадо.

Добитник је низа награда за своје композиције у бившој Југославији, али и у Европи. Радећи у Сарајеву од 1976. до 1986. године као слободни компзитор, правио је глазбу за позориште, филмове, радио и телевизију, и за тај рад је добио неколико награда. Откако се 1986. преселио у САД, Младен Милићевић је изводио своју електронску глазбу уживо, компоновао за савремени плес, снимио неколико експерименталних анимираних филмова и видео записа, постављао мултимедијалне инсталације и видеоскулптуре, те имао изложбе својих слика. Уз то је радио и музику за филмове. Стицајем необичних околности 2003. године радио је музику за филм “The Room” који је постао међународни феномен као “најгори” филм икад направљен. По том филму 2018. урађен је холивудски хит “Disaster Artist” за који је Јамес Францо добио Golden Globe. Вриједно спомена је и то да је проф. Милићевић био аутор музике за документарни филм “Cuba: The Forgotten Revolution” који је 2015 добио награду EMMY.