и-дијаспора вас срдачно позива на другу сесију од укупно три дијалога, а која се тичу миграција, дијаспоре и заједнице. Никола Бурић, извршни директор и-платформе са уваженом Каталин Хаусел и учесницима овог догађаја открива нова питања и нове увиде у вези са одласком, доласком и припадањем мјесту и заједници.

На првој сесији дијалошких вечери које реализујемо у сарадњи са пријатељима из Collaboratio Helvetice говорили смо управо о одласку, односно о самом напуштању своје домовине. Овај пут на реду је изношење искустава о доласку у тренутну земљу боравка, сучељавању са адаптацијом, али и носталгијом.

И друга сесија, баш као и прва уприличће се у онлајн формату, трајаће 90 минута и укључиваће слушање, вјежбе покрета, гласа и пажње.

Повезивање бх. дијаспоре у Швајцарској, прикупљање и размјена информација, повезивање актера из обје земље, стварање синергије, подршке и промоције иницијатива које доприносе развоју друштвених, економских и културних процеса у Босни и Херцеговини само су неки од конкретних циљева овог евента.

Придружите нам се у четвртак, певог априла текуће године од 19:00 х и подјелите сa нама одговоре на питања:

  • Зашто сте се уопште преселили?
  • Је ли то заиста била добра одлука?
  • Како сте се снашли у новој средини?
  • На који начин сте превазишли културолошки шок, губитак самопоуздања или збуњеност?
  • Које животне компоненте вам пружају сигурност, те на бројна друга питања.

Гарантујемо да ће бити врло емотивно, занимљиво и поучно!

Пријавити се можете путем е-маила info@idijaspora.ch.

Преузето: i-dijaspora