Ове седмице, тачније 11. јула 2019. године, навршавају се тачно 24 године од страдања невиних жртава геноцида у Сребреници. Тим поводом Босанскохерцеговачко удружење, у сарадњи са Џематом Дерби, организовало је пригодан програм у којем су присутни имали прилику присјетити се свих невино страдалих жртава.

Програм је кратким говором отворио Ферид Кеврић, менаџер Босанскохерцеговачког Центра, а потом су се присутнима обратиле мајке Сребренице Рамиза Гурдић и Фадила Ефендић. Услиједило је гледања филма припремљеног од стране добротворне организације Ремемберинг Сребреница након којег је положено цвијеће на споменик у дворишту Центра. Послије полагања цвијећа клањан је икиндија намаз и проучена сура Јасин од стране Ахмеда еф. Гопе. Након обављеног вјерског дијела програма услиједио је разговор уз лагано освјежење.

Захваљујемо се свима онима који су нашли времена да присуствују обиљежавању овог нама свима врло важног догађаја. Посебно се захваљујемо мајкама Сребренице Фадили Ефендић и Рамизи Гурдић које су прешле дуг пут како би увеличале овај догађај, као и Вахиди Марић (преводилац), те Francesca Cleverly i Kate Williams из уреда добротворне организације Ремемберинг Сребреница.

 

Босниа анд Херзеговина УК Нетwорк