У периоду од 05-26.05.2021. године др. Адис  Фејзић,  први босанскохерцеговачки доктор наука у области  скулптуре који живи и ради у Аустралији, одржаће циклус онлајн предавања студентима Академије ликовних умјетности УНСА. Предавања су на теме:

Умјетност стећака: Генерални историјско-културолошки приказ ове аутентичне босанско-херцеговачке традиције  кроз пресјек мултидисциплинарног докторског истраживања посвећеног анализи стећака и као националног културног наслијеђа и као камене скулптуре; Презентација опуса АдисКонтинуитет умјетности стећака (деконструкције традиционалног и конструкција личног умјетничког израза).

Директно клесање скулптуре у камену: Повијест камене скулптуре. Еволуција методолошко-техничких приступа изради камене скулптуре. Међуовисност (јединство и једност) креативног и техничко-технолошког аспекта у изради камене скулптуре поступком директног клесања камена.

Портрет: Генерална повијест и увод у креативни, психолошки и технички аспект портретне умјетности.

Иконологија и иконографија: Увод у читање и разумијевање иконологије и иконографије у визуелним умјетностима и потицај младим умјетницима за свјесно развијање и кориштење иконолошко-иконографских метода и садржаја у властитом дјелу.

Предавања се организују у оквиру пројекта „Дијаспора за развој“ који је пројекат Министарства за људска права и избјеглице БиХ, Владе Швајцарске уз партнерство са УНДП БиХ; ИОМ БиХ.