У периоду од 07-27.06.2021. године доц.др. Азра Хромаџић одржава серију од седам онлине предавања на Филозофском факултету Универзитета у Бихаћу на теме: Увода у антропологију, Културе, Етнографије и насиља, Расе, Спол и сексуалности.

Азра Хромаџић је доцентица на Одсјеку за антропологију у Maxwell School of Citizenship на Универзитету у Сиракузи (САД). Основну и средњу школу завршила је у Бихаћу. Након рата у Босни и Херзеговини, добила је стипендију за студије у САД. Докторирала је културну антропологију на Универзитету Пенсилванија у Филаделфији.

Поред књиге ”Citizens of an Empty Nation” (2015), објавила је велики број чланака и рецензија у научним часописима и зборницима на енглеском, њемачком и босанском језику. Подручје њеног научног интересовања укључује политичку антропологију, етнографију, проблеме етнополитичког насиља и послијератног суочавања с прошлошћу, те теме из студија рода и културе младих у социјализму и постсоцијализму.

Предавања се организују у оквиру пројекта „Дијаспора за развој“ који је пројекат Министарства за људска права и избјеглице БиХ, Владе Швajцарске уз имплементинг партнере УНДП БиХ и ИОМ БиХ.