У Великој Британији је одржано обиљежавање Дана бијелих трака у граду Ковентри.  Домаћин овог догађаја било је босанскохерцеговачко удружење у истоименом граду, а цјелокупну организацију су координирали госпођа Азра Медић, секретар Удружења, и Денис Хатић, потпредсједник који су се у својим обраћањима захвалили учесницима програма, као и свим присутнима и изразили жељу да се и у будуће настави обиљежавати овај дан и да овај догађај прерасте у традицију.

Водитељи програма били су Хава Форић и Бењамин Мулалић, чији су родитељи из Приједора, односно Козарца.  На самом почетку се обратио предсједник удружења и потпредсједник ССД-а у БиХ, господин Ремзудин Алихоџић.

 

Ученици Босанскохерцеговачке допунске школе у Ковентрију су припремили рецитате којима су обиљежили овај 31. мај, дан када је на подручју Приједора издата наредба за сво неспрско становништво да морају носити бијеле траке око рукава. Такођер, подсјетили су да је у Приједору убијено 102 дјеце током рата.

Домаћини су изразили захвалност др. Анесу Церићу и Алмину Казићу из Bosnia UK Network на њиховој неизмјерној подршци, као и Lynnette Kelly која већ три деценије подржава Босанскохерцеговачку заједницу у Ковентрију, преставницима полиције за регију West Midlands Adeeb Redman i Rani Ghundu i Sue Stretton i Emma iz Healing Hands Networka.