Када је Босанка Вилдана Бркић-Бубало давне 1999. године дошла у Америку, ни слутила није да ће љубав према припреми сластица бити њен животни позив.

Данас, двадесет и једну годину касније, Вилдана је ушла у четвртфинале највећег такмичења сластичара у Америци.

Ријеч је о свјетском онлине такмичењу “The Gratest Baker”, на којем је Вилдана заузела високо шесто мјесто. За наш портал говорила је о свом искуству, казавши да се тренутно одржава финале у које су се пласирале четири особе.

Вилдана Бркић-Бубало је из Ливна у Америку дошла 1999. године.

“Већ 21 годину моја љубав и мој посао је декоратер за торте. На Фејсбуку сам један дан виђела да постоји ово такмичење и одлучила да се пријавим. Морала сам попунити своје податке, одговорити на неколико питања као напримјер због чега се желим пријавити, послати рецепт и фотографију за један од мојих колача, рећи шта бих урадила уколико освојим новац…”, прича нам Вилдана која је родом из Ливна.

Попунила је образац, послала неколико слика својих колача и такмичење на које се пријавило 5.000 кухара је почело.

“Поента је била да се сваки дан гласа. Покренула сам своје пријатеље, замолила породицу да ме подржи и тако сам помоћу гласова ушла у четвртфинале. Хвала свима за подршку. Моји десерти којим сам се представила су били јабукова пита и монте торта”, говори Вилдана.

Иако се није пласирала у финале, признаје како је ово за њу било незаборавно искуство у које би се, сасвим сигурно, упустила поново.

“Учествовати у овом такмичењу за мене је био велики адреналински изазов и сјајно искуство. Свјесна сам да од мене има пуно бољих кухара, али трудим се да сви буду задовољни наруџбама, посебно наши Босанци у Америци”, говори Бркић-Бубало.

Побједник ће добити свјетско признање Највећи пекар 2020. године, годишњу залиху производа, бит ће представљен у часопису “Scratch”, а кући ће понијети 10.000 долара.

Преузето: klix.ba