Амбасадор Босне и Херцеговине у Хашемитској Краљевини Јордан Мато Зеко разговарао је 4. фебруара 2021. године с руководством Индустријске коморе Јордана на челу с предсједавајућим Фатхијем Аљагхбером. Састанак је уприличен на иницијативу Амбасаде БиХ у Аману с циљем информисања Индустријске коморе о потенцијалима и производњи у БиХ.

Амбасадор Зеко презентовао је присутнима секторе привреде у БиХ, као и  поједине подсекторе, као на примјер у сектору туризма: зимски, љетни, здравствени, вјерски, културни и еколошки туризам.

На састанку су размијењене информације о могућностима улагања привредних субјеката Јордана у БиХ. Веома похвално се говорило о убрзавању процеса издавања виза за грађане Јордана као и чињеници да до сада није забиљежена нити једна злоупотреба визе од стране држављана Јордана.

Обострано је закључено да недостатак директне авионске линије између Амана и БиХ представља отежавајућу околност за успостављање још бољих веза између привреде БиХ и привреде Хашемитске Краљевине Јордан.

Руководство коморе је исказало интерес за улагања у секторе пољопривреде, туризма и здравства у БиХ. С обзиром на чињеницу да је Јордан на просторима Блиског истока отишао најдаље у пољу здравствене његе, присутни су се интересовали за област производње лијекова и медицинске опреме.

Представници Индустријске коморе Јордана исказали су жељу да у што скорије вријеме посјете БиХ како би се састали с представницима Спољнотрговинске коморе БиХ, као и ентитетских привредних комора.

Предсједавајући Индустријске коморе се захвалио амбасадору Зеки на иницијативи за одржавање састанка као и иницијативи да се у што скорије вријеме успостави непосредна сарадња с привредним и трговинским коморама БиХ.