Амбасадор Босне и Херцеговине у Републици Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић је убрзо након потреса у Хрватској, који је тешко погодио и дијелове БиХ, разговарао с предсједником Владе Републике Сјеверне Македоније Зораном Заевим и том приликом замолио за помоћ за општину Костајница која је тада претрпјела велику штету.

Премијер Заев је одмах обећао помоћ што је убрзо и формално реализовано кроз одлуку Владе Републике Сјеверне Македоније да финансијски помогне овој босанскохерцеговачкој општини.

Амбасадор Јаћимовић је одржао и састанак са градоначелником Скопља Петреом Шилеговим и том га приликом упознао са насталом ситуацијом у општини Костајница. Подршка главног града Сјеверне Македоније такође није изостала, те ће ових дана из буџета града Скопља бити уплаћена финансијска помоћ на рачун Костајнице.

Амбасадор Босне и Херцеговине у Републици Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић се захвалио премијеру Зорану Заеву и градоначелнику Скопља Петреу Шилегову на великој подршци и пријатељском односу.