Дана 16.03.2021. амбасадорка Мартина Млинаревић одржала је онлиајн предавање студентима Универзитета у Братислави у оквиру њиховог љетног семестра Интернационалне дипломатије, с посебним освртом на тему жена у дипломатији.

На самом почетку излагања амбасадорку Млинаревић поздравио је проректор Матош истакнувши задовољство што ће студенти имати прилику да чују мало више о Босни и Херцеговини. Студенти су припремили и квиз знања о Босни и Херцеговини и показали завидан ниво разумијевања ситуације како у нашој земљи, тако и у регији.

Амбасадорка Млинаревић у свом предавању представила је себе и свој рад, резултате билатрералне сурадње са Словачком кроз минуле године и пренијела добру вијест о најављеном отврању амбасаде БиХ у Братислави, што ће бити још већа покретачка снага за побољшање односа.

Било је говора о политичкој ситуацији у БиХ, о пандемији коронавируса, о мигрантској кризи, туристичким потенцијалима наше земље и увезивању образовних институција и студентских организација. Студенти су активно учествовали у попратној дискусији са занимљивим питањима и исказаном жељом да што скорије, кад епидемиолошке мјере то дозволе, посјете нашу земљу.