У организацији Амбасаде Босне и Херцеговине у Берлину, 2. децембра 2019. године свечаним пријемом обиљежен је Дан Оружаних снага Босне и Херцеговине. Домаћини пријема били су амбасадорица Босне и Херцеговине у СР Њемачкој Јадранка Винбоу (Winbow) и војни аташе при Амбасади БиХ у Берлину бригадир Давор Кроло.

Пријем је званично отворен интонирањем химни БиХ и СР Нјемачке, те поздравним говором амбасадорице Винбоу, у којем је наглашен значај свеобухватне сарадње између БиХ и СР Нјемачке на билатералном и мултилатералном плану, као и најважнији цилјеви из области унутрашње и вањске политике БиХ. Поздравни говор у име Министарства одбране БиХ одржао је војни аташе БиХ у Берлину, у оквиру чега су поменути најзначајнији параметри из области војне сарадње између БиХ и СР Нјемачке, као и достигнућа БиХ у сегменту одбране.

Свечаном пријему присуствовало је приближно 150 гостију, међу којима значајан број амбасадора акредитованих у СР Њемачкој, војних изасланика, представника извршне и законодавне власти СР Нјемачке, представника вјерских заједница, медија и представника босанскохерцеговачке дијаспоре у СР Нјемачкој.

ПРЕУЗЕТО: МВП БИХ