Амбасадорица Босне и Херцеговине у Србији Аида Смајић и војни аташе бригадир Сенад Мемић приредили су свечани пријем у поводу Дана Оружаних снага Босне и Херцеговине 03. децембра 2019. године у репрезентативном објекту „Вила Јелена“ у Београду.

Пријему је присуствовао велики број званица, међу којима су били и бројни амбасадори  акредитовани у Републици Србији, замјеници амбасадора, отправници послова, остали представници дипломатског кора и међународних организација, војни аташеи акредитирани у Београду, кадети из Босне и Херцеговине који се школују на Војној академији Универзитета одбране у Београду, као и припадници Оружаних снага Босне и Херцеговине који се налазе на вишим облицима усавршавања, Командно штабно усавршавање и Генерал-штабно усавршавање. Пријему су такође присуствовали и бројни гости из друштвеног и политичког живота Србије као и успјешни привредници и познати активисти у невладином сектору а поријеклом су из Босне и Херцеговине.

Након интонирања химни, присутнима су се обратили амбасадорица Смајић и бригадир Мемић који су у својим обраћањима нагласили да реформа одбране којом су формиране Оружане снаге Босне и Херцеговине представља једну од успјешнијих реформи учињених у Босни и Херцеговини те истакли важност настављања обиљежавања Дана оружаних снага Босне и Херцеговине и у будућности.

ПРЕУЗЕТО: МВП БИХ