Домаћин радионице је био Босниа УК Нетворк, који је у кооперацији са Бирмингем Сити Универзитетом  и Салмом Зулфиqар организовао креативну радионицу са циљем да се на јединствен и креативан начин представе жене избјеглице из различитих крајева свијета, а које су нашле уточиште на тлу Велике Британије.

Радионицу је водила Салма Зулфиqар, међународна апстрактна умјетница и активисткиња која ради на миграцијама. Њени тренутни креативни пројекти фокусирају се на оснаживање жена избјеглица и миграната промичући интеграцију, радећи на спречавању злочина из мржње и екстремизма.

Њезина умјетничка дјела изложена су у Лондону, Бирмингему, Паризу, Грчкој и Дубаију, а прослављена је као једна од најинспиративнијих жена у Бирмингему у књизи “Онце Упон А Тиме ин Бирмингхам – Wомен Wхо Даред то Дреам” (Једном у Бирмингему – Жене које су се усудиле сањати).

Салма је такођер радила широм свијета са Уједињеним нацијама на подизању свијести о хуманитарним питањима  у земљама у сукобу  и развоју као што су Афганистан, Пакистан, Јемен, Сирија, Египат, Сомалија, Чад и Кенија.

Радионица је била за све заинтересоване даме које су искористиле прилику да се међусобно упознају и размијене своја искуства као избјеглице, а уједно и  насмију и изненаде се својом креативношћу.

 

Извор: Босниа УК Нетворк