Futures Leaders Summit(ФЛС) 2021, у организацији Фондације будућности у БиХ (БХФФ), се по први пут ове године одржава у Тузли од 15. до 17. децембра, а окупља неке од најуспјешнијих Босанаца и Херцеговаца који раде за велике компаније у БиХ и иностранству.

Циљ овог самита је окупити СТЕМ студенте и дипломанте како би проширили своје знање и постали носиоци промјена у друштву кроз сесије са кеyноте говорницима, радионице и посјете компанијама.

– У децембру се навршава пуних шест година откако дјелује Фондација будућности у БиХ, и желимо то крунисати Futures Leaders Summitom, највећим самитом СТЕМ лидера у Босни и Херцеговини, који ће сигурно бити један од најспектакуларнијих догађаја који смо икад организовали, а постат ће традиционалан.

Наша професионална мрежа броји неколико хиљада босанскохерцеговачких професионалаца, који живе широм свијета, и раде на пројектима од глобалног значаја. На овај начин ћемо дати прилику домаћим студентима да се упознају са њима, уче од њих, и створе конекције од кључног значаја за њихову будућу каријеру, казао је Едхем Еддие Чустовић, оснивач Фондације.

ФЛС окупља реномиране бх. стручњаке који су остварили сјајне каријерне успјехе на свјетском нивоу, а који сарађују или раде са компанијама као што су Нетфлиkc, Eпл, Масаћусетс Институт ов Текнолођи (МИТ), а неки од њих чак дали свој допринос у организацији Олимпијских игара у Токију.

Главни организацијски партнер је БХ Engineering Weeks, а финансијски су га подржале и бројне компаније, укључујући ХТЕЦ (Платинум спонзор), ДКР – Герман Центер фор РоботиkсПорше Босна и Херцеговина (Голд спонзори) и Мистрал (Силвер спонзор).

– Успостављањем догађаја који ће сваке године окупљати перспективне цханге-макере у СТЕМ областима желимо креирати снажну заједницу која ће промијенити начин на који перципирамо индустрију и будућност развоја наше државе. Ове године, фокус догађаја је важност интердисциплинарности у СТЕМ-у и у Тузли ћемо угостити СТЕМ студенте и младе професионалце, и пружити прилику бројним другим ентузијастима праћење кеyноте сесија онлине, нагласио је Чустовић.

Сви заинтересовани студенти и дипломанти се могу регистровати путем овог линка, а организациони тим позива све заинтересоване да што прије аплицирају на Травел Грант који омогућава покривање свих трошкова за овај догађај – од трошкова карте за учешће, до трошкова путовања и смјештаја.

Извор: МојаБиХ, БХФФ