Министарство за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине започиње процес јавних консултација Оквирне стратегије сарадње са исељеништвом за период 2024-2028 и Акциони план. У складу са Правилима за консултације у изради правних прописа („Службени гласник БиХ“, број 5/17), процес јавних консултација је отворен у периоду од 23.08.2023. до 06.09.2023. године.

Позивамо Вас да узмете учешће у консултацијама. У консултацијама можете учествовати путем интернетске странице доступне на сљедећем линку: хттпс://еконсултације.гов.ба/.

За оне који први пут учествују потребно је извршити пријаву унутар система еКонсултације, који се налази на сљедећем линку: хттпс://еконсултације.гов.ба/аццоунт/логин .

Након пријаве у систем еКонсултације, у падајућем менију одаберите институцију – Министарство за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине – кликните страницу „КОНСУЛТАЦИЈЕ“ и извршите одабир Оквирна стратегија сарадње са исељеништвом за период 2024-2028 и Акциони план а потом кликните на прозор „УЧЕСТВУЈ“, након чега ће Вам се отворити могућност директног давања појединачних приједлога или коментара.

Водитељ консултација је Владимир Кек, контакт е-маил: Владимир.Кек@мхрр.гов.ба