Током службене посјете министра вањских послова Краљевине Данске Ларса Локеа Расмусена на састанку који је одржан у Згради Предсједништва Босне и Херцеговине, члан Предсједништва др. Денис Бећировић разговарао је између осталог и о темама од значаја за бх. исељеништво у Краљевини Данској, а првенствено могућности закључивања билатералног споразума о двојном држављанству између Данске и Босне и Херцеговине и поновног отварања Амбасаде Данске у контексту ЕУ интеграција.

Такођер, констатирано је да су билатерални односи Босне и Херцеговине и Данске добри и пријатељски, али да постоји још доста простора за унапређење економске сарадње и међусобно повезивање двије земље. Наведено је да бх. дијаспора представља мост између двије земље и отвара могућности за јачање билатералних односа, посебно у области економије, културе и образовања.

Министар вањских послова Краљевине Данске Ларс Локе Расмусен је рекао да је ситуација у Босни и Херцеговини и односи на Западном Балкану постали дио политичке агенде Данске. Он је истакао да ЕУ треба ојачати своје односе са земљама Западног Балкана и подржати њихове амбиције у погледу чланства у ЕУ.