У Босанском културном центру у Сyднеyу у организацији Школског одбора, Босанске етничке школе, одржана је свечаност поводом успјешно завршене школске 2023. године.

Ученици су, у пратњи својих родитеља, дошли да преузму дипломе, пехаре и похвалнице, након марљивог рада током протеклих дванаест мјесеци.

Свечани програм водили су ученици Емрах Бектић, Елма Велетанлић, Џенан Муратовић, Зана и Адна Хелаћ, а обратили су се и Наида Хота-Муминовић, министрице за одгој и образовање Кантона Сарајево (видео позивом), почасни конзул господин Амир Шахиновић који је уједно један од оснивача ове установе, координатор вјерских послова Исламске заједнице Бошњака у Аустралији др. Мирсад еф. Калајџић, госпођа Јасмина Бајрактаревић Хаywард, предсједница Вијећа избјеглица у Аустралији, те Јасминко Муминовић и Харис Јацкман, бивши ученици Босанске етничке школе, који су данас успјешни пословни људи.

Предсједница Школског одбора проф. Маида Кулић Вугдалић захвалила је родитељима који шаљу дјецу у школе босанског језика те замолила све присутне да наставе у том смјеру, јер само тако како је казала се може изборити да матерњи језик живи и опстаје чак и ако су физички далеко од домовине.

Свечаности су допринијеле ауторице Санела Осмић и Мирсада Хелаћ, које су представиле своје књиге “Руководство са емоционалном интелигенцијом” и “Гледано очима невиног дјетета”, те умјетница Васвија Балић која је својим сликама додатно украсила салу Босанског културног центра.

На крају свечаног програма представници Босанске етничке школе свим ученицима пожељели су сретан распуст, лијеп одмор до наредног сусрета у Новој години.