Тим врхунских младих инжењера креирао је апликацију која би требала помоћи возачима широм Европе да се повежу али и затраже помоћ уколико им је потребна.

Иза свега стоји Мирнес Спахић из Грачанице који живи у Аустрији. Након детаљног истраживања тржишта, које је трајало око двије године, започео је развој апликације. Прво је урадио дизајн и брендирао апликацију, а након тога креће у потрагу за фирмом која ће то програмирати и имплементирати на мобилне уређаје.

Одабрао је младу сарајевску фирму која је специјализирана за израду мобилних апликација. Тим врхунских младих инжењера радио је 18 мјесеци на програмирању, уз додатна два мјесеца тестирања у стварним условима са 50 возача.

Једна од кључних функција апликације је СОС дугме које омогућава возачима да брзо затраже помоћ од других корисника који су у близини.

TruckersApp је лансиран на тржиште 16.01.2024. године и већ је постигао значајан успјех. Доступан је за платформе Андроид и иОС.

Данас, имају преко 3.000 активних корисника, доступни су у 43 државе, а апликација је преведена на 8 језика (босански, хрватски, српски, енглески, њемачки, турски, пољски и италијански). Остали језици су у припреми. Планирају да се прошире и на  тржиште Сјеверне Америке.

 

Више о овој теми можете пронаћи на линку испод:

https://www.biznisinfo.ba/bosanci-kreirali-aplikaciju-koja-povezuje-vozace-sirom-evrope/