Фондација Croatian Scholarship Fund  ће додјелом ове стипендије помагати надарене студенте током њиховог цјелокупног студија на једном од хрватских свеучилишта, а пријавити се могу ученици који ове године завршавају средњу школу у Хрватској или БиХ те намјеравају уписати прву годину преддипломског студија.

Овогодишња стипендија ће се уплаћивати у два наврата годишње по хиљаду америчких долара, а може трајати и до пет година, укључујући три године преддипломског и двије године дипломског студија.

Право на стипендију могу остварити студенти који ове школске године завршавају средњу школу у Хрватској или БиХ те намјеравају уписати прву годину преддипломског студија на једном од хрватских свеучилишта. Уз то, важни критерији приликом одабира студената бит ће успјех током досадашњег школовања, имовинско стање те студиј који тај студент уписује.

Хрватска школска заклада највећа је хрватско-америчка организација за стипендирање надарених студената у домовини. Заклада је основана 1989. године, а стипендира надарене студенте од 1993. До сада је, захваљујући материјалној потпори закладе, дипломирало неколико стотина студената на различитим факултетима. Темељна мисија ове закладе је помоћи Хрватској улажући у младе и способне људе, који ће у будућности носити њезин развој.

Заинтересовани за примање ове стипендије требају послати потребну документацију управи закладе најкасније до 15. маја.

Преузето: 24sata.hr