На овај начин наша дијаспора показала је да зна како је бити у туђој земљи и бити овисан о помоћи и на овај начин помогли су мигрантима да лакше поднесу хладне дане у Крајини.

Организатори и иницијатори ове хуманитарне акције су брачни пар Хајрудин и Суада Јусић, који живе и раде у Минхену гдје имају двије продавнице “Едека Јусић” и тренутно запошљавају око 60 радника.

– За десет дана смо прикупили новчана средства, а тежи дио посла била је организација подјеле помоћи да би она дошла у праве руке. И тај дио је релизован успјешно захваљући нашем џемату “Тевхид е.В.”, на челу са еф. Мирзом Џафићем који нам је много помогао око организације, папирологије и осталог.

Појединци су такођер бесплатно дали свој камион, други су пак покрили путне трошкове. Једноставно, све се може кад се мале руке сложе. На терену у Бихаћу приликом подјеле доста нам је помогао Ален Смајић – каже за Фактор Хајрудин Јусић.

Тако је 1.000 пакета помоћи дошло у праве руке 850 је подјељено у кампу “Липа”, а око 150 пакета је у избјегличком кампу “Борићи”, гдје су смјештене породице с дјецом.

– У сваком пакету се налазе по двије четкице за зубе, двије зубне пасте, два сапуна, два шампона, дека, пар рукавица, капа, врећа за спавање и један кекс – додаје Јусић.

D.Z. / Faktor