Ова зимска сезона је другачија због пандемије и ограниченог кретања, посебно људи из дијаспоре. Због тога зимски центри очекују домаће или госте из земаља гдје нису на снази забране кретања. Отворена су скијалишта на Јахорини и Бјелашници. Остала скијалишта као сто су Влашић, Козара, Равна планина и Купрес нису почела са радом због  недостатка снијега и падавина.

Јахорина је прва у региону отворила овогодишњу зимску сезону , кренула са скијањем и то 29.11.2020 год. На ове двије планине Јахорини и Бјелашници гдје се скијање одвија свакодневно, безбједност скијаша је на првом мјесту и све је организовано уз поштовање строгих епидемиолошких мјера.

На Јахорини су у погону шестосјед Пољице, лифт (сидро) Пољице, и гондола. Укупно четири стазе на којима се одвија дневно и ноћно скијање.  Уредно се врши дезинфекција , одрзава се прописани размак између скијаша. Препорука је да се карте купују онлине, и без заштитних маски се не може на скијалиште. На шестосјед могу сјести три особе, у гондолу четири умјесто десет, на лифт (сидро) једна умјесто двије. Дочек Нове године организује се на скијама од 22.00 сата до 2.00 сата послије пола ноћи. Због тренутне ситуације све манифестације и концерти који су красили Јахорину у протеклим сезонама су отказани.

Детаље информације доступне су на службеној страници Олимпијског центра Јахорина: https://www.oc-jahorina.com/

Овогодишња зимска сезона на Бјелашници је званично почела 12.12.2020 год. Што се тиче ове зимске љепотице  тренутно су у погнону: шестосјед Бабин До, ски лифт Бабин До, ски лифт Хелиодром и ски лифт Котлови. Најдужа стаза Бабин До која се простире на 2013 метара дужине у погону је за дневно и ноћно скијање. Због епидемиолошке ситуације неће бити организована велика манифестација која је предходних година била традиција.

Умјесто манифестација ипак ће бити уприличене одређене погодности  па ће тако за све посјетиоце у одредјеним терминима бити бесплатно скијање, уколико се стекну услови за то.

Детаље информације доступне су на службеној страници СКИ Центра Бјелашница:  http://bjelasnica.org/