У Цазину дјелује Ауто мото клуб АМК-ЕXТРАСПОРТ од септембра 2002. године с циљем остваривање и подстицање развоја масовног и врхунског ауто-мото и картинг спорта. АМК-ЕXТРАСПОРТ са својом екипом стручних људи и тимом возача, организује већ дуги низ година Брдску ауто трку у Цазину, на прелијепој стази “Крајишка змија” која се протеже од Хотела “Седра” на ријеци Уни до старог града “Острожац”, а клуб је дуги низ година проглашаван најбољим организатором Брдских утрка у БиХ у не слабој конкуренцији изврсних организатора Брдских утрка.

Млади и образовани Елвис Хаирлаховић, са тренутним мјестом боравка у Њемачкој је један од чланова руководства овог клуба. Задњи дан октобра за руководство Ауто мото клуба Еxтра Спорт и брдске трке “Крајишка змија” остаће запамћен по изузетном и значајном састанку са организатором и главним представником брдске трке “Glassbach Rennen” у Њемачкој, Marcusom Malschom.

Брдска трка “Glassbach Rennen” која датира јос од 1974. доживјела је различите изазове опстанка а данас је једна од најпознатијих, најатрактивнијих, најмодернијих и најсигурнијих брдских трка Европе. Иста може бити инспирација и подстрек за даљњи развој и улагање у домаћу а европску брдску трку “Крајишку змију”. Посебно развијени систем сигурности руте прославио је своју премијеру поновним рођењем утрке у Глазбаху 2011. године. Ову изванредну посвећеност није пропустила одговорна свјетска асоцијација за мото спорт ФиА и довела је до награде највишом оцјеном Еуропског првенства у успону (ЕБМ).

Састанак је одржан у званичним просторијама поменуте утрке гдје се иста и одржава, у њемачком граду Бад Лиебенстеин-у. Посјета и састанак су трајали готово 4 сата на којем су поред предсједника АМК Еxтра Спорта, Самира Кржалића присуствовали и чланови тима  “Крајишке змије”, Мр. Елвис Хаирлаховиц и Ариф Икановић, а обухватила је и обилазак стазе те посјету културних знаменитости које су саставни дио брда односно стазе за утрку.

На састанку је упућен позив Ауто мото клубу АМК-ЕXТРАСПОРТ да буду гости утрке “Glassbach Rennen” 2021. године, те да доведу возаче из БиХ.

Извор: https://amk-extrasport.com/u-bad-liebensteinu-odrzan-sastanak-predstavnika-glasbach-rennen-i-krajiske-zmije/