Амбасадорица Млинаревић је 25. јуна 2020. године отворила изложбу културног и хисторијског босанскохерцеговачког наслијеђа уврштеног на листу УНЕСЦО-а у чешком граду Ухерски брод у оквиру манифестације “Дани славенске културе 2020.”

Ове године се Босна и Херцеговина представља кроз вишемјесечни културни програм кроз неколико чешких градова. Изложба је постављена поводом свјетске годишњице УНЕСЦО-а и 150 година од рођења пјесника Јована Дучића, а биће изложени, између осталог, факсимил чувене Сарајевске Хагаде те панели са радовима чешког архитекта Карела Парика, који је изградио више од 160 зграда у Босни и Херцеговини.

Манифестација се одржава под високим покровитељством предсједника Чешке Републике Милоша Земана, премијера Андреја Бабиша, Министарства културе Чешке Републике, те Амбасаде Босне и Херцеговине у Чешкој.

Током отварања изложбе босанскохерцеговачког културног наслијеђа уприличен је концерт најпознатије чешке виолинистице Иве Битове, а отварању изложбе су присуствовале бројне узванице политичког и друштвеног живота Ухерског Брода и околине.

Амбасадорицу Млинаревић у старој градској вијећници примио је градоначелник Ухерског Брода Фердинанд Кубaник, а у конструктивном разговору су подијелили импресије, планове и идеје за могућу сарадњу градова двају земаља. Разговарало се и о пандемији коронавируса и утјецају на економију, привреду и туризам. Градоначелник је подцртао жељу за сарадњом и увезивањем с локалним заједницама у БиХ, те изузетним гостопримством угостио бх. делегацију.

Амбасадорица се у библиотеци Ухерског Брода сусрела са директором, те је био уприличен разговор с истакнутим културним дјелатницима моравског краја, који су се занимали за Босну и Херцеговину, љепоте земље и културу, а затим се посјета наставила градском музеју кроз сјајне поставке о животу и раду чешког великана Коменског.

Амбасадорица се сусрела и са генералним директором једне од највећих чешких компанија Чешке Збројовке Ладиславом Британаком, те посјетила постројења фабрике која је један од највећих чешких  извозника и гигант у свијету оружја. Амбасадорица Млинаревић искористила је прилику сусрета како би генералног директора увезала контактима с малим произвођачима у БиХ ради могућности коопераната за одређене пројекте у будућности.