Амбасада Швајцарске у Босни и Херцеговини покренула је онлајн кампању под слоганом Заједно убрзавамо напредак.

Кампања се заснива на кратким филмовима који показују резултате дугорочног ангажмана Швајцарске у Босни и Херцеговини. Кампања се одвија на друштвеним мрежама Амбасаде – на Фејзбук страници, Ју Тјуб и Вимео каналу као и дигиталним платформама наших партнера широм земље, саопштено је из Амбасаде.

Ови кратки филмови приказују како Швајцарски програм сарадње спаја људе и институције широм земље и побољшава животе људи у областима у којима Швајцарска нуди иновативне приступе и гдје су пријеко неопходне реформе и системске промјене. То укључује локалну управу и општинске услуге, економски развој и запошљавање, и здравствени сектор.  #UbrzajNapredak #SvicarskauBiH #LokalnaUprava #OpcinskeUsluge #OpstinskeUsluge

„Наша порука је врло јасна: ако се људи ангажују, промјене су могуће и може се постићи напредак. Погледајте анимирани филм о локалној управи и откријте што су Ирма и Горан постигли у својој заједници. Такођер желимо подијелити ове резултате и са људима у Швајцарској како би могли бити поносни на ангажман Швајцарске у Босни и Херцеговини. Често користимо швајцарско знање и искуство у својим развојним пројектима, на примјер у сектору здравства или средњег стручног образовања. У свему што радимо, наш крајњи циљ је пружити људима, посебно младима, разлоге да остану и воде квалитетан живот овдје, у Босни и Херцеговини “, изјавила је Barbara Dätwyler Scheuer, замјеница шефа мисије и директорка за сарадњу при Амбасади Швајцарске у БиХ.

Резултати Швајцарске дугорочне посвећености заиста су импресивни. Само у протекле три године пројекти које је подржала Швајцарска побољшали су животе једног милиона грађана и грађанки у Босни и Херцеговини. Они данас уживају у побољшаној инфраструктури и јавним услугама, а многи од њих имају и квалитетније послове. То не би било могуће без разноликих и посвећених партнера широм земље.

Будите сигурни да ће Швајцарска остати поуздан и предан партнер Босни и Херцеговини и у годинама које долазе. Наставит ћемо заједно убрзавати напредак“, поручила је директорица Dätwyler Scheuer.

Позивамо вас да учествујете у кампањи #УбрзајНапредак и подржите наш рад у ширењу позитивних порука и успјешних примјера дијељењем ових кратких филмова на својим социјалним мрежама и онлајн платформама.

Све филмове можете погледати на Ју Тјуб и Вимео (Схоwцасе БиХ и СхоwцасеИнт) каналима Амбасаде.

Преузето Радиосарајево.ба