• Bosanski
  • Hrvatski
  • Српски
  • У Умагу обиљежен Дан независности Босне и Херцеговине

    У суботу 29. 02.2020. године, у организацији Националне заједнице Бошњака Бујштине и Вијећа бошњачке националне мањине Града Умага, свечано је обиљежен 1. март – Дан независности Босне и Херцеговине.

    Национална заједница Бошњака Бујштине (Умаг) и Вијеће бошњачке националне мањине Града Умага су двије организације које проводе активности на очувању националног идентитета Бошњака на подручју Града Умага и Истре, и то његовањем језика, културе, историје, књижевности и обичаја.

    Свечаности обиљежавања Дана независности Босне и Херцеговине у Умагу која је уприличена у позоришној дворани Пучког отвореног училишта А. Бабић присуствовао је Кемо Сарач, помоћник министра у Сектору за исељеништво Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине који се обратио присутнима у име Министарства и искористио прилику да се захвали градоначелнику града Умага господину Вилију Бассанесу  на подршци коју пружа исељеништву из Босне и Херцеговине, у конкретном случају бошњачкој националној мањини.

    Након одржане свечаности и програма, госп. Сарач је уручио бошњачким заједницама захвалнице у име Министарства, као заједницама мањина.

    Такође, у оквиру ове посјете госп. Сарач је одржао састанак са госпођом Мерсадом Борић, вијећницом у градском вијећу Града Умага испред бошњачке националне мањине и градоначелником Града Умага, господином Вилиом Бассанесом, на којем се разговарало о активностима заједнице Бошњака Града Умага, као и активностима које градоначелник Умага проводи како би подржао мањине, односно Бошњаке у Умагу.

     

    Питајте нас