Хуманитарна организација Бошњака у Данској ”Мост-бро” крајем децембра је организовала акцију прикупљања и слања школског намјештаја и друге школске опреме коју су  донирали Мјешовитој средњој школи у Санском Мосту. Вриједност ове донације износила је 200.000 ДК.

Ово је један у низу пројеката које су великодушно подржали наши људи из БКЦ Копенхаген, а у донацији за школу у Санском Мосту обезбјеђено је око 300 школских клупа, 500 столица, 20 компјутера, 8 смарт табли, неколико пројектора, скенера, принтера и остале опреме.

“Мост-Бро” захваљује свима активистима који су помогли да школа у Санском Мосту добије лијеп намјештај а посебно Мехмеду Хоџићу који је помогао око сређивања документације за отпрему, као и фирми Габела Логистиц која је обезбједила камион и возача за превоз дониране школске опреме до Санског Моста.

Хуманитарна организација Бошњака у Данској ”Мост-бро” је настала као потреба за уједињавањем и координацијом свих хуманитарних активности у Данској.  “Мост-Бро” је неовисна организација са циљем помагања грађанима и институцијама у домовини Босни и Херцеговини.

Организација је отворена за сарадњу са свим људима у дијаспори, с циљем прикључивања што већег број људи, који ће својим добровољним прилозима у виду чланарине, донација, стипендирања подржати пројекте ове организације.

Активности “Мост-Бро” можете пратити на линку:  https://www.most-bro.dk/.