У  периоду од 17.-21.2.2020 године у времену од 18.00-21.00 сат у Гастеигу у органзацији мреже мигрантских невладиних организација – МОРГЕН е.В. у сарадњи са библиотеком града Минхена и Међнародним истраживачким центром  за вишејезичност  организовано је обиљежавање Дана матерњег језика.  На приједлог УНЕСЦО као Дан матерњег језика одређен је 21. фебруар.

БКУД Радост  заједно са Босанском школом и удружењем Муса Чазим Ћатић  били су учесници на овој мафестацији на којој су имали свој штанд. Кроз програмске  активности и изложбу  књига и материјала су представили и промовисали босански језик и били дио ове манифестације, на којој своје матерње језике представаљају бројне мигранстке заједнице које живе на подручју града Минхена.

Генерална конзулка Рузмира Тихић Кадрић и конзулка Јасмина Халкић посјетиле су ову манифестацију и штанд на коме су своје активности у области учења матерњег језика представиле ове три организације.

У оквиру ове посјете разговрале су  са учесницима, као и организаторима ове манифестације те изразили задовољство  организаизациојом и посјеченосшћу ове манифестације.