Амбасадор Босне и Херцеговине у Републици Аустрији Кемал Козарић се сусрео са савезним канцеларом Републике Аустрије Sebastianom Kurzom и министром иностраних послова Alexanderom Schallenbergom. До сусрета је дошло током пријему за амбасадоре акредитоване у Републици Аустрији који је уприличен од стране Савезне владе Републике Аустрије у Бечу 27. јануара 2020. године.

Током разговора са канцеларом Курзом, амбасадор Козарић је истакао значај сарадње Босне и Херцеговине и Републике Аустрије у економском, политичком и културном смислу, те је позвао канцелара Курза да у наредном периоду посјети Босну и Херцеговину. Канцелар Курз је изразио задовољство због изузетних односа двије земље и нагласио да ће Република Аустрија наставити са давањем снажне подршке Босни и Херцеговини на путу према чланству у Европској унији.

У обраћању присутнима, канцелар Курз је истакао да ће нова аустријска Савезна влада, која је ступила на дужност 7. јануара 2020. године, проводити политику која се темељи на аустријским вриједностима и интересима, истакнувши да ће Аустрија наставити да пружа подршку земљама Западног Балкана на путу евроинтеграција, при чему је нагласио важност реформи које треба да буду проведене током тог процеса.