Поводом Дана државности Босне и Херцеговине, у недјељу 17. новембра ће се одржати традиционални малоногометни турнир у Лиону, Француска.

И ове године, као и претходних пет, током турнира ће се организовати хуманитарна акција. Новац ће се прикупљати за асфалтирање пута до насеља Кадрићи, Мјесна заједница Липље у општини Зворник.

– Увијек смо ту кад је најтеже, да помогнемо нашем народу, повратницима на своја огњишта. Њих је мало и без наше помоћи ништа не могу учинити, поручио је организатор турнира Един Османовић.

До сада је пријављено 14 екипа, а пријавити се можете још увијек на број: 07 82 71 35 61 или поруком на Фацебооку организатору Османовићу. Уколико не можете присуствовати турниру, овим путем можете бити дио хуманитарне акције.

Пријављене екипе су: Босна Роане; ФЦ Лавови Лион; ФЦ Јадар Лион; Бадзекс Лион; Муфлони Роане; ФЦ Дофф’инне Валенце; Џемат Лион; Џемат Цлусес; БХ Легион Лион; ФЦ Џемат Анеци 1; Про Ренов; Подриње Лион; ФЦ Дрина Лион, и ФЦ Џемат Анеци.

Турнир за сада има три спонзора, а то су познати хуманитарци: Адем Салиховић, Ибрахим Гулам и Бадзекс – најпоузданији и најсигурнији превоз робе и путника на релацији Француска – БиХ, и обрнуто, поручио је Османовић.

Планови организатора су да овај турнир у будућности добије свечанији карактер и окупи више Босанаца и Херцеговаца у Француској на прослави Дана државности БиХ.

 

Преузето: Моја БиХ