Данас је Босанску кућу у Бирмингeму посјетио новоименовани градоначелник Бирмингeма Ken Wood и градоначелница госпођа Wood. Испред Одбора Сјећање на Сребреницу Wест Midlands догађају је присуствовао вијећник Martin Brooks.

Догађају се придружио и вијећник Rashad Mahmood, који редовно одржава сједнице са локалним становништвом у Босанској кући. Директор  Bosnia UK Network др. Анес Церић гостима је показао просторије и представио главне правце рада организације, наше успјехе као и садашње изазове.

Лорд градоначелник је нагласио важност развоја заједнице у Бирмингему и изразио пуну подршку са своје стране. Током посјете разговарало се и о припремама за Дан сјећања на Сребреницу, који ће се одржати 11. јула 2024. године у Градском вијећу Бирмингeма.

Градоначелник Wоод је изразио задовољство што ће бити домаћин овог догађаја у Градском вијећу и истакао важност учења поука из геноцида у Босни и Херцеговини како се то никоме и нигдје више никада не понови. На крају састанка, стране су изразиле наду у даљу продуктивну сарадњу између Босниа UK Network и Градског вијећа Бирмингeма за развој босанских, сиријских, украјинских и других заједница у нашој новој Босанској кући на Stratford Roadu.

 

Извор: Bosnia UK Network.