Вјеће босанске заједнице Новог Јужног Велса одрадило је сјајан посао на пољу афирмације дијаспоре и дијалога са представницима власти и заједница у БиХ.

– Иако су нас рестрикције ограничиле, ми смо пронашли прозор за дјеловања наше заједнице. То су нам омогућиле онлајн платформе, а у прилог су нам ишла прилагођавања владиних министарстава и агенција на исте платформе и системе комуникације са друштвом, казао је Ернест Кулаузовић, секретар Вијећа босанске заједнице Новог Јужног Велса.

Путем друштвених мрежа представници Вијећа босанске заједнице Новог Јужног Велса су реализовали на стотине сати консултација, отвореног дијалога са релевантним актерима у босанскохерцеговачком друштву, бх. дијаспори и Аустралији.

Амбасадор БиХ у Аустралији Мирза Хајрић је, путем е-маила, поздравио досад урађено на овом пољу те позвао представнике заједнице на сарадњу око консултација са представницима власти Новог Јужног Велса.

– Захвални смо амбасадору Хајрићу за ову подршку те се надамо да ће координација за босански језик имати доста већи ефекат и око других проблема који се тичу босанске заједнице у овом дијелу свијета, казао је Кулаузовић, а предсједавајући Вијећа Сафет Алиспахић је потврдио да ће “Вијеће босанске заједнице Новог Јужног Велса наставити дијалог са релевантним државним и федералним институцијама власти Аустралије”.