Делегација Амбасаде Босне и Херцеговине у Берну, у саставу Боро Бронза, амбасадор и Азра Поповић, први секретар посјетила је 24. марта 2021. године заједнице бх. дијаспоре у Луцерну и Зугу на позив локалних џематских удружења.

Током боравка у Луцерну, делегација Амбасаде БиХ се састала са госп. Вехбијом-рф. Ефендићем који се већ 40 година активно залаже за организацију живота бх. грађана на простору Кантона Луцерн. Овом приликом делегација је госп. Ефендићу уручила и комплете уџбеника за допунске школе за дјецу бх. грађана.

Након боравка у Луцерну, делегација Амбасаде је посјетила и сусједни кантон Зуг. Град и Кантон Зуг су сједиште највећег броја компанија у односу на број становника у цијелој Швајцарској. Предсједник локалног џематског удружења госп. Анел Хаџић, као и имам локалне заједнице госп. Асмир-еф. Мехмедовић представили су делегацији Амбасаде реновирани мултимедијски центар. Овом приликом делегација се упознала са развојем локалне заједнице Зуга, која је Амбасади БиХ прошлог мјесеца донирала намјештај. Представницима локалне бх. заједнице, делегација Амбасаде је такођер уручила уџбенике за допунску наставу.

Извор: Министарство иностраних послова Босне и Херцеговине