Програм Форума 2021 је конципиран у двије панел сесије под називима “In Search for New Normal” и “Green Economy: From SDGs over Green Europe to Western Balkans and Bosnia and Herzegovina”. Панелисти су еминенти стручњаци из свијета, региона и БиХ који се активно баве питањима циљева одрживог развоја и посљедицама пандемије: Phoebe Koundouri, предсједница Европског удружења економиста за заштиту околине и ресурса; Игор Лукшић, предсједник Владе Црне Горе у периоду 2010-2012; Јан Фишер – предсједник Владе Чешке Републике у периоду 2009-2010, Белма Хаџиомеровић – директорка Маркетинга и корпоративних комуникација и управљања одрживошћу Раиффеисен Банк д.д. Босна и Херцеговина; Сабина Силајџић, професорка на Економском факултету у Сарајеву и Емир Жунић, водитељ Одјела за вјештачку интелигенцију и машинско учење, Инфо Студио д.о.о. Сарајево и доцент на Електротехничком факултету Универзитета у Сарајеву. Модератори панела су професори Економског факултета у Сарајева др. Златко Лагумџија и др. Фикрет Чаушевић.

Фокус Економског форума БиХ 2021 је на зеленој економији кроз циљеве одрживог развоја у Европи и шта ће бити или већ јесте “ново нормално” у друштвеном поретку након пандемије KОВИД-19. Појам одрживог развоја доводи се у везу са заштитом животне средине, планирањем друштвеног развоја, еколошким, економским и политичким питањима. Кроз 17 циљева јасно је описан пут којим планета треба ићи у годинама које су испред нас. Зелена економија је у посљедњих пар година промовисана као велика промјена у размишљању и сматра се за једно од могућих успјешних рјешења за побољшање економског раста а истовремено смањења потрошње ресурса и спрјечавање уништавања екосистема.

Учешће на Економском форуму БиХ 2021 је отворено без плаћања котизације, али уз обавезну претходну регистрацију путем веб странице https://ekonomskiforum.efsa.unsa.ba.

Ове године учесници имају прилику послати своја питања панелистима прије одржавања Форума путем веб странице Форума слањем поруке путем линка “ПИТАЈТЕ ПАНЕЛИСТЕ”. Питања се могу послати до 26. априла 2021. у 23:59 сати.

Економски форум БиХ 2021 је организован у сарадњи са: Фондацијом друштва заједничких вриједности, Низами Гањави међународним центром и Свјетском академијом наука и умјетности.

Велику подршку организацији Економског форума БиХ 2021 дали су: Раиффеисен Банк д.д. Босна и Херцеговина, БХ Телецом, Вијеће страних инвеститора у БиХ и Какањ цемент – Heidelberg Cement Group.

Медијски партнери Форума су: Business Magazine, Дневни Аваз, РСГ, Антена Сарајево, ТВСА и портал radiosarajevo.ba.

Економски форум БиХ 2021 ће бити одржан онлине 27. априла 2021. године, с почетком у 11 сати. Агенда и више информација о Форуму налази се на https://ekonomskiforum.efsa.unsa.ba/

Преузето: Klix.ba