Из Свјетског савеза дијаспоре Босне и Херцеговине потврђују да ће се овогодишње, 17. по реду Свјетско првенство дијаспоре Босне и Херцеговине у малом фудбалу/ногомету – футсалу одржати у Швајцарској, у граду Ст. Гален, од 17. до 19. априла 2020. Године.

Домаћин највећег спортског догађаја у бх. дијаспори је ФЦ Сарајево 92, из  Ст. Галена и активисти БиХ у овом граду и Швајцарској, на челу са Денисом Омербеговићем, некадашњим успјешним фудбалером, а сада привредником и тренером.

– Изузетна нам је част да баш ми будемо домаћини наредног СП дијаспоре БиХ у малом фудбалу/ногомету, на коме сам као играч и сам неколико година био учесник, са екипама из Швајцарске и Њемачке. То је посебан догађај за све нас у дијаспори. Потрудит ћемо се да будемо добри домаћини екипама наших грађана из Европе и свијета.

Осим такмичарског дијела, бит ће то и добра прилика за нова дружења, упознавањаја и презентацију активности грађана БиХ који живе у Швајцарској. Позивам све успјешне Босанце и Херцеговце у Швајцарској да нам се јаве, придруже и помогну око организације, како би на најбољи начин дочекали све екипе и били добри домаћини првенства – каже Денис Омербеговић.

Пријављивање екипа за Свјетско првенство је до 15.03.2020. године, путем формулара ССД БиХ, на Е-маил адресу: sport@ssdbih.com. Путем истог e-маила могу се добити и све информације око СП.

Информације око смјештаја и организације СП могу се добити и код домаћина, путем  е-маила: denis@work24.com (Денис Омербеговић), тел:0041 79 529 51 65 и на:   www.fcsarajevo92.ch.

Свјетско првенство дијаспоре Босне и Херцеговине у малом фудбалу/ногомету – футсалу је прошле (2019) године одржано у Норвешкој, у Ослу. Побједници прошлогодишњег првенства су играчи репрезентације бх. дијаспоре из Аустрије. Они су у финалној утакмици савладали екипу из Белгије. Треће мјесто су заузели ногометаши екипе која је представљала грађане БиХ из СР Њемачке. У борби за треће мјесто и бронзане медаље, Њемачка је била боља од екипе из Турске.