Привредници у Норвешкој који имају за циљ повезивање босанског и норвешког тржишта покренули су “Норвешко-босанску привредну комору”.

Циљ ове коморе је спајати привреднике из Норвешке и Босне и Херцеговине, а све у циљу јачања бх. економије. Суад Шабановић, члан Управног одбора “Норвешко-босанске привредне коморе” истиче да Комора проводити пројекте на више нивоа, од туризма до индистрије.

“Норвешко – босанска привредна комора има за циљ повезивање норвешког и босанског тржишта. На овом настојимо радити и бити одговоран партнер фирмама које желе пословати у Босни и Норвешкој. Ове године имамо у плану реализовати пројекте на више нивоа, од туризма до индустрије”, говори Шабановић.

Како каже, главни циљ је да током 2020. године путем пројеката које реализују у Босни и Херцеговини буде отворено између десет и двадесет радних мјеста, а то су реална очекивања јер Босна и Херцеговина има многобројне потенцијале које примјећују норвешки привредници.

“Надамо се да ће директно и индиректно кроз наше активности бити остварено барем 10 до 20 нових радних мјеста у Босни и Херцеговини.  Босна има доста потенцијала у скоро свим привредним гранама и тај потенцијал треба почети користити. Норвежани примјећују те потенцијале и искрено се надам да ћемо заједнички успјети урадити позитивне ствари за нашу домовину”, нагласио је Шабановић.

 

Преузето: Моја БиХ