При кабинету члана Предсједништва Босне и Херцеговине Дениса Бећировића, формирана је Глобална мрежа босанскохерцеговачке дијаспоре, која је резултат вишемјесечног рада с појединцима, групама и организацијама у исељеништву.

Циљ формирања овакве мреже је да се сагледа проблематика с којом се сусрећу наши грађани, те да се пронађу могућности заједничког дјеловања на побољшању опћег статуса босанскохерцеговачке дијаспоре.

Др. Денис Бећировић приликом званичног покретања ове мреже, разговарао је с грађанима у исељеништву и поручио да Босна и Херцеговина треба сваког свог човјека, да умрежавање дијаспоре има важну улогу с обзиром на њен потенцијал, који је од непроцјењивог значаја за Босну и Херцеговину те додао да путем Глобалне мреже жели успоставити чврсту везу с онима који живе изван Босне и Херцеговине.

Глобална мрежа босанскохерцеговачке дијаспоре, конципирана је као савјетодавно тијело, а окупља грађане поријеклом из Босне и Херцеговине из свих дијелова свијета. Тренутно броји око 150 активиста.