Драги наши Босанци и Херцеговци, још једном вам честитамо Дан државности Босне и Херцеговине у нади да ћемо једног дана дочекати да наша драга БиХ постане јединствена земља, земља свих народа и народности, земља братства и јединство без унутарњих подјела.

Средишња прослава у Великој Британији одржана је у Цовентрyу који су били изврсни домаћини. Обиљежавању су присуствовали бројни гости као и наш Велепосланик БиХ у Лондону Вања Филиповић. Програм су отворили школарци из Ковентрија и Хертфордшир и били су јако добри и на томе им хвала.

Спектакл је обично на крају, КУД Младист Босне из Бирмингема је одиграо је једно народно коло. Наступиле су двије групе, млађа и старија. Када су заплесали, пљесак их је пратио до краја програма. Честитке су пљуштале на све стране, како за њих тако и за кореографа. Након програма услиједила је вечера коју су вриједне домаћице припремиле за све госте. Храна је била разнолика и укусна, било је свега од сланог до слатког. Овом приликом се захваљујемо њима као и домаћинима који су у сурадњи с BH UK Networkom организирали незаборавно славље. Захваљујемо им на гостопримству и труду који су уложили да овај наш најдражи дан остане у незаборавном сјећању.

 

Фахира Хасеџић