Поводом 21. фебруара – Међународног дана матерњег језика, у просторијама Генералног конзулата Босне и Херцеговине у Штутгарту, у петак, 21. фебруара 2020. године уприличен је пријем за полазнике допунске школе БиХ на босанском језику из Rosensteinschule у Штутгарту, њихове родитеље и представнике Савеза допунских школа Босне и Херцеговине.

Координатор босанске школе Rosensteinschule у Штутгарту и члан руководства Савеза Мухамед Агановић представио је присутнима вишегодишњи рад ове школе и активности које Савез допунских школа БиХ предузима на очувању матерњег језика и идентитета грађана БиХ у СР Њемачкој и широм дијаспоре.

Добродошлицу у Генерални конзулат БиХ у Штутгарту ученицима, њиховим родитељима и представницима Савеза пожељела је нова конзулка БиХ у главном граду Баден-Витемберга Едина Јусуфовић.

Честитајући присутнима Међународни дан матерњег језика, у свом поздравном говору конзулка Јусуфовић је указала на значај очувања матерњег језика и идентитета грађана БиХ у дијаспори и јачању веза са домовином, истичућу своју личну и спремност Генералног конзулата БиХ у Штутгарту на сарадњу са дијаспором.

Лијепо и пријатно дружење за Међународни дан матерњег језика у Генералном конзулату БиХ у Штутгарту обиљежио је наступ најмлађих, дјеце полазника босанске школе која су за конзулку Јусуфовић и све присутне извела Рецитал о домовини који припремају за наступ на манифестацији која ће се одржати у наредну суботу, 29. фебруара 2020. године, у поводу обиљежавања Дана независности Босне и Херцеговине у Штутгарту.