У суботу 23. новембра 2019. године, у просторијма АБХЦА Сyднеју (Аустралија), у присуству више од 360 наших суграђана свечано је обиљежен Дан државности Босне и Херцеговине.

У уводном дијелу програма др. Хасан Алијагић пожелио је срдачну добродошлицу свим присутним гостима и захвалио им се на доласку на још једно обиљежавање изузетно важног датума за Босну и Херцеговине и бх. грађане у Аустралији.

Након читања “Acknowledgement of Country” (одавања признања Абориџинима, првим становницима Аустралије), те интонирања националних химни Босне и Херцеговине и Аустралије програм је настављен представљањем званица и пригодним говорима.

Скупу су присуствовали и посебни гости, амбасадор Босне и Херцеговине у Аустралији, његова екселенција господин Мирза Хајрић са супругом, те др. Селмо Цикотић, професор на Факултету политичких наука у Сарајеву.

Пригодним обраћањима и г. Хајрић и г. Цикотић истакли су значај 25. новембра за државу Босну и Херцеговину и потребу одржавања и јачања веза са домовином.

Печат пријему дали су и Мирсад Кадић, Муамера Шишић, Yасин Албаyрак (ученик Босанске етничке школе) и Фолклорна секција Замбак, који су својим учешћем употпунили свечаност.

Након службеног дијела обиљежавања Дана државности Босне и Херцеговине програм је настављен културно забавним активностима и дружењем.