Јучер је у кабинету градоначелника града Цазина, мр. Нермина Огрешевића одржан пригодни састанак са представником компаније Лонгвуд доо на којем је истакнуто да су успјешно окончане све формалне процедуре око прве инвестиције у пословну зону Ратковац, на велико задовољство свих присутних. Такођер, издавањем рјешења Службе за привреду града Цазина о испуњавању свих услова извршена је и уплата остварене субвенције инвеститору, у износу од 66.151,84 КМ.

Градска управа на челу са градоначелником Нермином Огрешевићем нам је од почетка пружила 24-сатну подршку када су у питању сви проблеми на које смо наишли. Управо овакав приступ који укључује пуну подршку градске управе  је довео до тога да је инвеститор, који посједује компаније у Њемачкој и Украјини, данас својеврстан амбасадор града Цазина. Тренутно у нашој фабрици у ПЗ Ратковац је запослено 24 радника, а до краја мјесеца јануара планирамо да попунимо капацитет прве смјене од 40 радника. Вриједност инвестиције када је у питању наша компанија је око 6,7 милиона КМ, од чега се 4,2 милиона марака односи на објекат, а 2,5 милиона КМ на набављене радне машине“ – истакао је Асмир Бајрић, представник компаније Лонгвуд.

Данашњим чином исплате субвенција инвеститору можемо рећи да смо заокружили процес изградње пословне зоне Ратковац. Након низа припрема данас имамо фирму у пословној зони која креира нова радна мјеста, али исто тако имамо и задовољног инвеститора који је због позитивног односа градске управе одлучио да купи још двије локације унутар пословне зоне Ратковац. Тренутно водимо разговоре са новим пословним партнерима који су такођер заинтересовани за улагање у нашу пословну зону. Ово је био наш циљ на којем смо дуго радили и у којем смо успјели. Сви сегменти нашег друштва су активни, укључујући и привреду што чини наш град Цазин средином која се развија из дана у дан.“ – навео је госп. Нермин Огрешевић, градоначелник града Цазина.