У суботу 18. 07. 2020. године у просторијама спортског друштва “Am Hedernfeld Sportgaststätte bei Elvis” одржана је завршна манифестација поводом завршетка школске 2019/20. године у допунској школи на матерњем језику у Минхену.

Укупно 36 ученика (16 дјевојчица и 20 дјечака) је, уз подршку три учитељице у одјељењима  Лаим и Сцхwабинг, успјешно завршило школску 2019/2020. годину. Иако су од марта 2020. године били суочени са новим изазовима при организацији наставе може се  потврдити да су се, како он-лине настава и активности школе, тако и он-лине припрема свечаног програма показали врло успјешним.

На Конкурсу за најбоље литерарне и ликовне радове у 2020. години ученици допунске сколе из Минхена су овај пут освојили друго и треће мјесто у конкуренцији најбољих литерераних радова и треће мјесто у конкуренцији најбољих ликовних радова.

Завршној манифестацији претходила је свечана подјела свједочанстава допунске школе , која је одржана 26.06.2020. године на отвореном – у амфитеатру Вестпарк-а у Минхену. Сваке школске године свједочанства се додјељују несто раније прије официјелног завршетка редовне школе, како би се ученицима допунске школе омогућио упис оцјене из матерњег језика у редовна њемачка свједочанства.

Поред великог одзива родитеља и ученика допунске школе, завршној манифестацији је присуствовала и конзулица Јасмина Халкић.

У изузетно угодној атмосфери,  уз одличан програм који су припремили ученици допунске школе,   разговарало се и о почетку рада удружења  Босанска школа Минхен, те упису у нову школску 2020/21. годину о чему ће Генерални конзулат Босне и Херцеговине у Минхену благовремено обавјештавати путем своје веб странице.