Онлајн књижевне вечери сваке друге сриједе у организацији ”Босанскохерцеговачког друштва писаца, преводилаца и библиотекара у Шведској”

”Босанскохерцеговачко друштво писаца, преводилаца и библиотекара у Шведској”, које је основано 03. марта 2019. године у Гетеборгу, за ово кратко вријеме остварило је значајне резултате у процесу свог етаблирања и афирмацији књижевног стваралаштва наших писаца који стварају на сјеверу Европе. Имали су велике планове који су, нажалост,  пролонгирани због пандемије корона вируса.

У међувремену, док забране окупљања трају, ово Друштво се сели на онлајн дружење у сарадњи са организацијом Трезвењачки образовни савез (НБВ) Шведске. Њихове онлајн књижевне вечери ће бити организоване сваке друге сриједе у периоду  од 20 до 21х. На књижевним вечерима ће учествовати писци БиХ поријекла у Скандинавији, као и други заинтересовани учесници који ће имати прилику постављати питања и активно учествовати на скупу.

Прво онлајн књижевно вече ће се одржати у сриједу 11. новембра 2020. године (20.00-21.00) на коме ће Самира Ајановић, секретарка Друштва,  и Изет Муратспахић, предсједник Друштва, говорити о Друштву, разлозима његовог оснивања, плановима, члановима и много чему другом. Такође ће бити представљено Муратспахићево научно и преводилачко стваралаштво, са посебниим освртом на његову студију „Књижевност бх. дијаспоре у Скандинавији“, у којој је представљено комплетно ово стваралаштво од почетака до данас.

Друштво ће подијелити неколико књига онлајн посјетиоцима, по методи случајног одaбира.