На граничним  прелазима Градишка и Шамац појачана је фреквенција теретних возила на улазу у БИХ. На осталим ГП нема дужих задржавања.

Привремено су затворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и Босне и Херцеговине. (Свилај, Гејковац, Пашин Поток, Боговоља, Кордунски Љесковац, Личка Калдрма, Били Бриг, Аржано Пазар, Дворине, Цера, Јовића Мост, Себишина, Сливно, Подпролог, Унка, Вуков Кланац, Имотица, Слано, Козарска Дубица, Габела Поље)

 Улазак у Босну и Херцеговину није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе с боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Улазак  страних држављана у Босну и Херцеговину због пословних обавеза је дозвољено само ако има потврду о негативности теста на вирус корону, која не смије бити старија од 48 сати, као и позивно писмо компаније коју долази да посјети.

Србија је затворила све граничне прелазе према Босни и Херцеговини, изузевграничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Хрватска и Црна Гора су затворили све граничне прелазе према Босни и Херцеговини. Улазак у те земље је дозвољен само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе ГП Клобук. 

 Актелне информације о стању на граничним пријелазима у БиХ и неким еуропским државама можете пратити овдје.