У суботу, 15. јуна 2019. године, у сали Исламског културног центра Бошњака у Берлину је уприличена свечана академија Босанске допунске школе у поводу завршетка школске 2018/2019. године.

Свечаној академији је присуствовало око 150 родитеља и дјеце, предсједник ИКБ Мехо Трављанин, и координаторица БДШ проф. Хирка Крџић, а испред Амбасаде БиХ у Берлину догађају је присуствовала Ида Рашидбеговић I секретар.

Босанска допунска школа дјелује при Исламском културном центру Бошњака у Берлину у циљу васпитног и образовног рада на матерњем језику дјеце из Босне и Херцеговине и дјеце поријеклом из БиХ. Настава се изводи једном седмично у трајању од два сата по Програм допунске наставе Министарства цивилних послова БиХ.

У поздравном обраћању координаторица школе проф. Хирка Крџић изразила је топлу добродошлицу присутнима и упознала госте са наставним програмом Босанске допунске школе те истакала, да је велико задовољство радити са дјецом која похађају Босанску допунску школу у Берлину.

Потом је услиједио пригодан програм у оквиру којег су се ученици представили кроз рецитације, пјесму и игроказ, те тиме потврдили усвојено знање матерњег – босанског језика у својој школи.

Представница Амбасаде БиХ у СР Њемачкој Ида Решидбеговић, је у свом обраћању нагласила важност рада БДШ у смислу очувања босанскохрцеговачке културе и традиције код најмлађих, развијања трајног интереса за домовину И обогаћивања матерњег језика, те честитала на успјешно завршеној школској години и зажељела пуно успјеха у будућем раду.

На крају свечане академије дјеци су подјељена свједочанства о завршеном разреду Босанске допунске школе.