Авиокомпанија FlyBosnia данашњим је летом повезала Сарајево и Лондон, што представља прву ваздушну линију између та два града након 12 година.

Директор Међународног аеродрома Сарајево Армин Кајмаковић изјавио је да успостављањем те линије Аеродром наставља корпоративни раст на свим пољима, што доприноси јачању економске слике земље и развоју туристичких потенцијала.

Директор компаније FlyBosnia Тарик Билалбеговић рекао је да ће авион на тој линији саобраћати уторком, суботом и недјељом. “Радимо на повезивању Сарајева с главним европским градовима, Лондон је био наш први изазов а слиједе директне линије за Рим и Париз у октобру, односно новембру”, додао је Билалбеговић.

Нагласио је да након тога планирају успоставити летове за Москву, Барселону и Милано.

На промотивном лету био је и амбасадор Велике Британије у БиХ Мит Фиелд који је истакао да двије земље јачају везе на пољу туризма, културе, као и међу људима и међу компанијама.

“Ова директна линија између Сарајева и Лондона посебно ће допринијети јачању тих веза”, навео је Фиелд.

FlyBosnia је данашњим летом довела око стотину представника медија и туристичког сектора из Велике Британије који ће у БиХ боравити наредних неколико дана.

Преузето: radiosarajevo.ba